Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Na tísňovou linku 112 byl ohlášen požár obilného pole u Bačkovic na Třebíčsku. Na místo události vyjely tři jednotky hasičů. Průzkumem místa zásahu hasiči zjistili, že nehoří pouze pole, ale také tři nové nákladní přívěsy k traktorům. Do hašení požáru byl nasazen také vrtulník, který provedl několik shozů vody na požářiště.

Příčinu vzniku tohoto požáru vyšetřovatel hasičů nyní intenzivně zjišťuje. Plameny za sebou zanechaly majetkovou škodu ve výší 315 tisíc korun.

Operační důstojník vyslal hned dvanáct jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů k ohlášenému rozsáhlému požáru strniště a pole u obce Zdeňkov na Jihlavsku. Požár zasáhl 3 hektary pšenice, 10 hektarů strniště a 3 hektary lesa. Uhasit požár se jednotkám podařilo až po třech hodinách intenzivního hašení.

Škoda, kterou tento požár za sebou zanechal nebyla dosud vyčíslena. Stejně tak příčina vzniku požáru zůstává i nadále v šetření. O půl osmé v podvečer se čtyři jednotky musely na místo události vrátit a ještě jednou dohasit ohniska po požáru.

Obsluha linky tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina přijala informaci o propadlé parkovací ploše pod osobním vozidlem na parkovišti na ulici Libušínská ve Žďáře nad Sázavou. Na místo události vyjeli žďárští profesionální hasiči. Ti vůz vyprostili vysokotlakými vaky a za použití přejezdových můstků.

Zásah byl velmi rychlý a již ve 14,15 hod bylo místo události předáno strážníkům Městské policie pro zajištění.