Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolní hasiči z Mladých Buk, Trutnova – Horního Starého Města a Vlčic zasahovali v pátek v dopoledních hodináchve Vlčicích při požáru osobního vozidla Škoda Felicie. Automobil začal hořet po nárazu do stromu. Hasiči požár uhasili pomocí proudu c a vysokotlaku. Dvě osoby utrpěly zranění, jedna osoba byla ošetřena zdravotnickou záchrannou službou a druhé osoby poskytli první pomoc hasiči.

Mezi Jindřichovicemi a Mlázovy došlo za jízdy k poruše na palivovém systému traktoru, v důsledku úniku hořící nafty za ním asi na třech místech začala hořet mez, která lemovala pole s obilím a následně ještě začal hořet traktor. K požáru vyslalo operační středisko jednotky HZS Sušice, SDH Kolinec, Velharnice a místního SDH.

Před jejich příjezdem se řidič traktoru snažil dostat požár pod kontrolu. Jednotky dohasili požár třemi C proudy a vysokotlakem. Požár napáchal škody předběžně za 50 tisíc korun, uchráněné hodnoty se odhadují na 30 tisíc.

Jednotka profesionálních hasičů ze stanice Žatec vyjela mezi Žiželice a Most na dopravní nehodu dvou osobních vozidel, při které došlo ke zranění 4 osob, ty ošetřila ZZS Žatec, pro jednu se zraněných osob na místo přilétl vrtulník LZS Praha.

Hasiči po celou dobu zásahu řídili dopravu, zajistili místo dopravní nehody včetně zajištění vozidel proti vzniku požáru. Po příletu vrtulníku na místo hasiči provedli společně s osádkou ZZS transport zraněného do vrtulníku.

Operátoři na tísňové lince 112 přijali informaci o nehodě motocyklu a osobního automobilu na silnici I/65 u Rádla. Operační důstojník vyhlásil poplach profesionálům z Jablonce nad Nisou a dobrovolným hasičům z Hodkovic nad Mohelkou. Provoz na silnici byl uzavřen a hasiči asistovali při ošetřování zraněného motocyklisty.

Při nehodě bylo poškozeno dopravní značení a svodidla. V půl sedmé byl motocykl naložen na odtahovou službu, hasiči zasypali uniklé provozní kapaliny a před sedmou hodinou byla komunikace opět průjezdná.