Sobota 28. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči ze stanice Týn nad Vltavou a dobrovolní hasiči obce Bechyně likvidovali u Bechyně požár hrabanky a suchých stromů. Požár zasáhnul porost ve skalní stěně v těžko přístupném místě. Hasiči se na místo dostali až po 10. hodině.

Velitel zásahu si vyžádal člun a čerpadlo na dodání vody na požářiště. Výhodou při tomto velmi náročném zásahu bylo, že požár se ve skalách nemohl dále šířit. Samotná likvidace požáru pak hasičům trvala přibližně hodinu. Požár je beze škody.

Krátce po půl osmé byla na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ohlášena dopravní nehoda dvou osobních vozidel na komunikaci u Senožat na Pelhřimovsku. K nehodě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Humpolec.

Při střetu se zranila řidička jednoho z vozidel. Po nezbytném ošetření na místě události ji zdravotníci letecky transportovali do nemocnice. Hasiči provedli na havarovaných vozidlech protipožární opatření a uniklé provozní kapaliny zlikvidovali speciálním sorbentem. Příčina, průběh a veškeré okolnosti dopravní nehody jsou předmětem policejního vyšetřování.

Profesionální hasiči ze stanice Prachatice zasahovali ve Vodňanské ulici v Netolicích u dopravní nehody osobního automobilu. Řidič osobního automobilu značky Škoda Felicia narazil s vozem do zábradlí. V době příjezdu hasičů již zdravotníci ZZS ošetřovali dvě zraněné osoby – řidiče a spolujezdkyni.

Hasiči provedli u Škody protipožární opatření a vyteklý motorový olej na vozovce zasypali sorbentem. Po zadokumentování nehody Policií ČR hasiči odtáhli Felicii mimo vozovku a zároveň odstranili poškozené zábradlí. K nehodě se dostavili také místní dobrovolní hasiči, kteří byli odesláni zpět na základnu.