Neděle 15. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

K požáru kompresoru do výrobního družstva v Proseči vyjížděli profesionální hasiči z Hlinska a dobrovolní hasiči ze Skutče, Budislavi a Proseče. Zaměstnanci družstva se snažili požár uhasit hasicím přístrojem, což jim kouř nedovoloval a tak přivolali hasiče.

Požár hasiči zlikvidovali zhruba za 36 minut od oznámení události na operační a informační středisko hasičů. Dle slov vyšetřovatele hasičů došlo k technické závadě. Škoda byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun, uchránit se podařilo majetek ve výši 600 tisíc korun.

S nutností vyproštění zraněných osob byla ohlášena Policií ČR dopravní nehoda dvou osobních automobilů, které se střetly u Neznašova. Hasiči ze stanice Týn nad Vltavou z jednoho z vozů vyprostili jednoho z řidičů, který zůstal ve voze zaklíněn. Vyproštění bylo možné bez použití speciálního hydraulického zařízení.

Zdravotníci ZZS k ošetření odvezli ještě dvě děti. Zároveň s vyproštěním zasahující hasiči u obou aut provedli protipožární opatření a kontrolu úniku provozních kapalin. Zásah hasiči ukončili před 18. hodinou úklidem vozovky. Nehodu na místě šetřili policisté.

K požáru garáže do Chrudimi – Podhůry vyjížděli profesionální hasiči z Chrudimi a dobrovolné hasiči z Chrudimi a Slatiňan. Majitelé prováděli řezací práce rozbrušovacím agregátem (flexou) na likvidaci karoserie. Od jisker ale došlo k zapálení karoserie a k následnému požáru.

Majitel se synem se snažili vozidlo nejprve hasit a následně jej vytlačili mimo garáž. Dle sdělení majitele jim vznikla škoda ve výši 500 korun a hasičské jednotky uchránily hodnoty ve výši 200 tisíc korun. Případ vyšetřovatel hasičů uzavřel na místě blokovou pokutou.