Sobota 14. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

K dopravní nehodě ohlášené s nutností vyproštění zraněných osob vyjela do Katovic profesionální jednotka ze stanice Strakonice. Hasiči nakonec nemuseli vyprošťovat, všichni zranění byli v okamžiku příjezdu hasičů již v péči zdravotníků.

Havarované auto se nacházelo mimo vozovku, hasiči jej zajistili proti požáru a proti úniku provozních kapalin. Zásah jednotky skončil po naložení auta na vůz odtahové služby závěrečným úklidem vozovky. V rámci mezikrajské výpomoci k nehodě vyjela také profesionální jednotka ze stanice Horažďovice (HZS Plzeňského kraje), jejího zásahu nakonec nebylo potřeba.

Za obcí Obora ve směru na Dobříč byl na tísňovou linku 112 nahlášen vycházející kouř z lesa. Operační středisko na místo vyslalo jedjotky HZS Plasy, JSDH Kaznějov a místního SDH.

Až na místě hasiči zjistili, že hoří cca 17 balíků sena vyskládaných na kraji pole. Požár napáchal škody předběžně za 5 tisíc korun, uchráněné hodnoty se odhadují na 200 tisíc. Příčina vzniku požáru se vyšetřuje, pravděpodobně se bude jednat o nedbalost, v podezření je i hra dětí.