Čtvrtek 12. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči ze stanic Lidická a Líšeň vyjížděli k dopravní nehodě v Šebelově ulici do Bílovic nad Svitavou. Renault narazil do sloupu veřejného osvětlení a po několika desítkách metrů se zastavil o strom. Hasiči zajistili vozidlo proti případnému vzniku požáru, uklidili vozovku a pomohli s naložením vozu na odtahovou službu.

Zraněného řidiče ošetřila ZZS a poté ho odvezla do nemocnice. V 17:47 hasiči ukončili zásah a odjeli na základny.

V Táboře Na Parkánech likvidovali táborští profesionální hasiči následky dopravní nehody tří osobních automobilů – Škody Felicie, Mazdy a Peugeotu 806. Nehoda se obešla bez zranění. Ze Škody vytekla chladicí kapalina, kterou hasiči z vozovky odstranili sorbentem. Zároveň Škodu zajistili proti požáru.

Nehodu na místě vyšetřovali policisté. Hasiči zásah ukončili odtlačením Škody mimo vozovku a jejím úklidem od plastů a skel.

Jednotky HZS Praha stanice 5 a 3 byly vyslány do ulice Počernická k požáru sklepních prostor. Jednalo se o požár uskladněných věcí ve sklepním prostoru, který byl lokalizován PHP a vodou z místního zdroje uživateli domu a pracovníky stavební firmy.

Jednotky provedly dohašení sklepních prostor proudem tlakové vody a při kontrole bytu nad požářištěm provedly násilný vstup. Nalezena skrytá ohniska ve stoupavých rozvodech a koupelně, uhašeno 1 C proudem vody v DT. Nasazena přetlaková ventilace na odvětrání domovních prostor.

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové, ze stanice Pražská a dobrovolní hasiči z Plácek, Třebše a hasiči správy železničních a dopravních cest Nymburk zasahovali v odpoledních hodinách při požáru trávy podél ulice M. Malého na Pláckách v Hradci Králové.

Oheň byl na dvou místech – v železničním depu na ploše 70×10 m a v pásu dlouhém 300 m. Hasiči využili k hašení vodu z hydrantu v depu a požár zlikvidovali. Požár se obešel beze škod. Dopravu na trati nebylo třeba přerušovat.