Středa 11. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Jednotka profesionálních hasičů ze stanice Třebíč vyjela společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Rudíkova a Trnavy k ohlášenému požáru lesní hrabanky v katastru obce Trnava. Požár na ploše 0,5 ha se jednotkám podařilo velmi rychle lokalizovat a následně i zlikvidovat. Požár se obešel bez zranění a beze škody. Před plameny se hasičům podařilo uchránit nedaleký les. Požár vznikl při sečení trávy křovinořezem.

K požáru lesa vyjížděly do Sezemic-Staročernska tři hasičské jednotky – profesionální z Pardubic a dobrovolné ze Sezemic a Dašic. Jednalo se o rozlohu zhruba 100 × 200 metrů. Požár hasiči dostali pod kontrolu v 16.18 hodin. Hasiči bojovali nejen s plameny, ale s poměrně silným větrem, který plameny velmi rychle šířil na suchy porost. Příčinou vzniku požáru byla manipulace s otevřením ohněm. Přesná výše škody není zatím stanovena, ale uchránit se podařilo les v hodnotě 200 milionů korun.

Hasiči z Horažďovic při kondiční jízdě po hasebním obvodu za městem ve směru na Malý Bor přijeli k dopravní nehodě osobního auta. Vozidlo vyjelo ze silnice a bokem řidiče narazilo do stromu. Hasiči zraněnému řidiči poskytli předlékařskou pomoc a povolali na místo ZZS. Z vozidla unikala chladící kapalina, hasiči pod vozidlo nainstalovali úkapovou nádobu. Do příjezdu PČR hasiči na místě řídili dopravu. Po vyšetření nehody policií hasiči přeražený strom rozřezali a uklidili polámané plasty karoserie. Odtah vozidla si zajistil majitel.