Středa 11. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Operační důstojník krajského operačního a informačního střediska Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina vyslal jednotku profesionálních hasičů ze stanice Jihlava k ohlášené dopravní nehodě osobního vozidla a motocyklisty na ulici Brtnická v Jihlavě.

Při střetu se zranil motorkář a skončil v péči zdravotníků. Zasahující jednotka hasičů místo události a havarovaná vozidla technicky zabezpečila. Nehodu vyšetřují policisté.

Nepředpokládaná změna provozních parametrů pece byla určena jako příčina vzniku požáru pece v lakovně firmy v Riegrově ulici v Blatné. Když k požáru přijeli blatenští profesionální a dobrovolní hasiči, byl požár uvnitř již uhašen, pec byla vypnutá a ochlazovala se.

Přibližně za půl hodiny společně s technikem firmy hasiči pec otevřeli. Zjistili, že došlo k požáru vnitřní izolace. Ohnisko dohasili. Požár nezpůsobil žádnou škodu

K nehodě ohlášené s nutností vyproštění zraněných osob vyjely ve Vyšším Brodě místní dobrovolná jednotka a jednotka profesionálních hasičů z frymburské profesionální stanice. Havarovaný osobní automobil se nacházel v příkopu, uvnitř zůstala jeho řidička.

Sice neměla viditelná zranění, přesto si ji po vyproštění převzali zdravotníci ZZS a odvezli ji do nemocnice. Zasahující hasiči provedli zajištění havarovaného auta a zásah přibližně po dvou hodinách ukončili.