Středa 4. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Vyprošťovat osobu museli hasiči po nehodě osobního vozidla do stromu u obce Svatobořice-Mistřín. Na místě zasahují jednotky z Hodonína a Kyjova.

Řidič osobního vozidla jedoucího od Kyjova při předjíždění nezvládl řízení a s vozidlem dostal smyk. Poté vozidlo, ve kterém jeli dva muži, nekontrolovaně narazilo do stromu. Při nehodě jeden muž na místě zemřel a druhý byl s těžkými poraněními letecky transportován do brněnské nemocnice, uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník.

Dopravní nehoda dodávkového automobilu, který narazil do autobusové zastávky, na ulici Hlavní v Opavě – Kylešovicích, byla ohlášena na operační středisko hasičů. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze stanice Opava a jednotka sboru dobrovolných hasičů Opava – Kylešovice celkem se dvěma zásahovými vozidly.

Zasahující hasiči na místě provedli zajištění místa události, protipožární opatření, řídili dopravu, pomocí sorbentu zlikvidovali únik provozních kapalin a odklidili z vozovky střepy a části z havarovaného vozidla. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění osob.

Za Mirošovem ve směru na Spálené Poříčí havarovalo osobní auto. K nehodě vyslalo operační středisko místní dobrovolnou jednotku a hasiče z Rokycan. Před příjezdem jednotek první pomoc zraněným, včetně resuscitace, poskytovali náhodní svědci. Hasiči si převzali zraněné a pokračovali v oživování a ošetřování.

Na místo se vzápětí po hasičích dostavily dva vozy ZZS a přiletěl vrtulník LZS. Hasiči zajistili přistávací plochu. Jednu osobu hasiči transportovali do vrtulníku, u druhé osoby lékař konstatoval smrt. Po dobu zásahu hasiči na místě usměrňovali provoz na silnici. Místo události si převzala Policie ČR.