Úterý 3. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

K likvidaci olejové skvrny, která pokryla povrch části komunikace mezi obcemi Pornice a Pačlavice na Kroměřížsku, byli v 14:11 hodin vysláni profesionální hasiči z Morkovic – Slížan. Olej znečistil komunikaci v délce asi 60 metrů. V době příjezdu hasičů se na místě události žádné vozidlo, ze kterého mohlo k úniku dojít, nenacházelo.

Hasiči provedli zasypání skvrny sorbenty a vozovku uklidili. Asi za půl hodiny byl tak zásah na místě události ukončen.

Z operačního střediska Policie ČR obdrželi operační důstojníci HZS Jihočeského kraje informaci o požáru plastů v těsné blízkosti kravína v obci Božejov. Na místo vyjeli osádky cisteren profesionálních hasičů ze stanice Trhové Sviny a dobrovolných hasičů obcí Nové Hrady a Žár. Průzkum na místě ukázal, že se jedná o požár hromady igelitů od senáže na ploše přibližně 4 × 4 metry. Hasiči jej bez vzniklé škody uhasili během půlhodiny.

K dopravní nehodě vyjeli v podvečer profesionální hasiči z Dobrušky a Rychnova nad Kněžnou. Na silnici mezi obcemi Lupenice a Vamberk havarovalo osobní auto, které skončilo v příkopu. Při příjezdu hasičů na místo byla zraněná řidička v péči záchranné služby. Hasiči provedli u auta protipožární opatření a odpojili autobaterii. Z poškozeného auta neunikly žádné provozní kapaliny a po zadokumentování události Policií ČR se hasiči vrátili zpět na své základny