Pátek 5. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Jednotka SDH Jedovnice vyjela k dopravní nehodě u Ostrova, směrem na Sloup. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o dopravní nehodu jednoho osobního automobilu, který narazil do stromu mimo komunikaci.

Jednotka provedla zajištění místa události, protipožární opatření a odpojila autobaterii. Současně začala poskytovat předlékařskou pomoc jedné zraněné osobě, kterou nebylo třeba vyprošťovat. Tu po příjezdu ZZS předala do jejich péče. Po zadokumentování místa události PČR se jednotka vrátila zpět na základnu.

U požáru technologie a sání v Pelhřimově zasahovala místní profesionální jednotka spolu s dobrovolným hasiči. Příčinou byla technická závada.

V pátek dne 23. 2. 2024 byla naše výjezdová skupina oddělení požárně technických expertiz požádána o součinnost při vyšetřování příčiny vzniku požáru v obci Maleč na Vysočině. Došlo zde k požáru pily a naši experti měli za úkol posoudit, zda tento nevznikl v důsledku technické závady na elektroinstalaci objektu, popř. některém ze zařízení v prostoru pily. Ohledáním objektu a posouzením ohniskových stop bylo ohnisko požáru určeno do prostoru tzv. „podpílí“. Tento prostor je umístěn pod pilou a slouží primárně k odvodu pilin od katrů za pomocí několika dopravníkových pásů. Bližším ohledáním pásu u drtiče bylo zjištěno, že příčinou požáru byla technická závada na jednom z ložisek, resp. vznícení hořlavých materiálu v důsledku povrchového tepla generovaného přidřeným ložiskem.