Pondělí 2. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální jednotka ze stanice České Budějovice a jednotka SDH obce Hůry byly vyslány do Hůr k ohlášenému požáru kontejnerů. Požár zasáhnul čtyři plastové kontejnery na komunální odpad, v době příjezdu hasičů hořely v plném rozsahu.

Profesionální hasiči na likvidaci požáru nasadili vysokotlaký proud, jednotka SDH zajistila osvětlení místa zásahu dvěma halogenovými světly. Požár byl přibližně za 20 minut uhašen. Vyšetřovatel HZS stanovil výši vzniklé škody na 12 000,– Kč. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Hasiči SŽDC Česká Třebová vyjeli na žádost KOPIS Pardubice k nahlášenému požáru kontejneru ke kruhovému objezdu u náměstí J. Pernera. Po dohledání místa a příjezdu na místo byla provedena lokalizace a následná likvidace požáru pomocí vysokotlaku.

Na místě spolupracovali hasiči s Policií ČR. Velitel zásahu na místo povolal vyšetřovatele HZS ČR, který po svém příjezdu určil předběžnou škodu na kontejneru ve výši 7 500 Kč. Hasiči mu následně místo předali a po necelé hodině od nahlášení mimořádné události se vrátili na základnu.

Profesionální jednotka ze stanice Tábor zasahovala na vyžádání Policie ČR na Husově náměstí v Sezimově Ústí u dopravní nehody dvou osobních automobilů továrních značek Mazda 212 a Audi A6. Nehoda se obešla bez zranění, z vozu Audi vytekly provozní kapaliny.

Zasahující jednotka provedla zajištění místa nehody, dále pak protipožární opatření u vozu Mazda a uniklé provozní kapaliny na vozovce zasypala sorbentem. Do příjezdu Policie ČR pak hasiči řídili provoz na komunikaci. Po ukončení šetření policistů pak jednotka HZS odtlačila vozidla mimo křižovatku a zásah ukončila závěrečným úklidem vozovky.