Pondělí 2. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

K vážné dopravní nehodě došlo před 21:30 hodin v prostoru železničního přejezdu v městské části Zlín – Čepkov. Na místo události byla vyslána jednotka profesionálních hasičů centrální stanice Zlín a jednotka drážních hasičů z Přerova. Po příjezdu na místo velitel zásahu upřesnil, že došlo ke sražení jedné osoby vlakem. Vážně zraněná osoba byla vyproštěna z pod lokomotivy a předána do péče zdravotníků. Po příjezdu drážních hasičů předali zlínští profesionálové místo zásahu a vrátili se zpět na svou stanici.

V 17:36 hodin vyjela jednotka profesionálních hasičů stanice Kroměříž na místo dopravní nehody u obce Jarohněvice, kde došlo ke sražení chodce vozidlem. Hasiči zajistili místo nehody, provedli jeho nasvětlení a asistovali posádce zdravotnické záchranné služby, která měla ve své péči zraněného chodce.

Ten byl následně transportován do nemocnice. Z důvodu vyšetřování okolností dopravní nehody policisty byla uzavřena komunikace mezi obcemi Jarohněvice a Šelešovice.

Policie ČR si vyžádala zásah hasičů u dopravní nehody, která se stala v obci Lenora, části obce Vlčí Jámy. K nehodě vyjeli profesionální hasiči ze stanice Prachatice a dobrovolní hasiči obce Volary.

Jako první na místo přijela dobrovolná jednotka, jejíž velitel podal zprávu, že se jedná o střet dvou osobních aut, při kterém utrpěla zranění jedna osoba. Hasiči provedli zajištění místa nehody a zabezpečení obou havarovaných aut. Nehodu na místě šetřila Policie ČR.

Policie ČR oznámila na operační středisko HZS Jihočeského kraje dopravní nehodu, jež se stala u obce Domanín. Srazily se zde osobní automobil s dodávkou. Z osobního auta vytekly provozní kapaliny, které zasahující hasiči ze stanice Třeboň zasypali sorbentem.

Zároveň provedli zajištění místa nehody a zabezpečení havarovaných aut proti vzniku požáru. Nemáme hlášené žádné zraněné osoby. Vozovka byla v místě nehody do doby ukončení šetření Policie ČR uzavřena. Zásah jednotka HZS ukončila závěrečným úklidem komunikace krátce po 17. hodině.