Pondělí 2. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové vyjeli před polednem k likvidaci provozních kapalin, které unikly na parkovišti před obchodním domem v Rašínově ulici v Hradci Králové. V kufru osobního auta Chevrolet Aveo se převrhl a vylil kanystr s benzinem, který následně unikl i na vozovku.

Hasiči odtáhli vozidlo z parkovacího místa, zasypali uniklé látky na silnici a odvětrali prostor auta. Místo události následně předali majitelce a vrátili se zpět na základnu.

Na požár 50l oleje ve fritovacím zařízení v kuchyni hotelu lázně Jupiter vyjela profesionální jednotka ze stanice Týn nad Vltavou a jednotka sboru dobrovolných hasičů obce z Bechyně.

Jednotka provedla odpojení zařízení od elektrické energie a hořící nádobu vynesla na před budovu, kde prováděla ochlazování. V souvislosti s požárem vznikla škoda 50 tis.,–Kč. Jednotky svým zásahem uchránily hodnoty ve výši 250tis.,–Kč.

Jednotky HZS Praha, st. 9 a 2, odstranily v ulici Internacionální x Kamýcká následky nehody osobního a nákladního automobilu. Z porušené nádrže nákladního vozu došlo k masivnímu úniku cca 400 l PHM. Část PHM byla zachycena do náhradních nádob a nádrž byla provizorně utěsněna tmelem.

Zbytek PHM byl z nádrže přečerpán rovněž do náhradních nádob. Vozidla byla odpojením AKU zajištěna proti požáru. Pomocí AJ byly opraveny (usazeny zpět) posunuté dělící betonové bloky na křížení ulic. Na místo byla povolána pohotovost TSK a dostavili se pracovníci OŽP MHMP. Případ byl předán Policii ČR – DI Kongresová.