Neděle 1. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

K dopravní nehodě, ke které došlo poblíž obce Věžky na Kroměřížsku, byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Morkovice – Slížany. Osobní vozidlo zn. BMW vyjelo mimo komunikaci a zůstalo převrácené na střeše v blízkém poli.

Řidička vozidla vyvázla z hrozivě vyhlížející nehody bez zranění. Hasiči provedli převrácení vozidla zpět na kola a jeho zajištění proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin. Po předání místa zásahu se jednotka v 07:43 hodin vrátila na svou stanici.

Po páté hodině ráno přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení o dopravní nehodě, ke které došlo u obce Smrčná. Na místo okamžitě vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému. Řidička vozidla Škoda Felicia jela ve směru od Jihlavy na Smrčnou. Vyjela mimo vozovku a s automobilem narazila do stromu.

Při dopravní nehodě utrpěla velmi vážná zranění, kterým i přes veškerou snahu zdravotníků na místě podlehla. Policisté provedli šetření, místo tragické dopravní nehody ohledali a zadokumentovali. Na základě prvotního šetření zjistili, že řidička nebyla za jízdy připoutána bezpečnostním pá­sem.

Kaplická profesionální jednotka vyjela k dopravní nehodě kamionu do obce Střítež. U obce Kaplice-nádraží výjezdové vozidlo HZS havarovalo – sjelo z vozovky do příkopu, kde zůstalo na boku. Nikdo z hasičů v něm nebyl zraněn. Vůz má zničenou pneumatiku a pomačkané plechy.

Auto bylo postaveno mimo výjezd a nahrazeno jinou adekvátní technikou. Akceschopnost jednotky není nijak ohrožena. Auto je v tuto chvíli již vytaženo, ale je nepojízdné. Co bude provedeno s vozem bude záležet na posouzení jeho stavu.