Neděle 1. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Jednotka HZS Praha, st. 10, provedla v ulici V Lukách (novostavba) kontrolu po požáru odpadu v plastové nádobě na podlaze místnosti v 1. NP nezkolaudované novostavby RD o celkově 2 NP. Požár byl likvidován majiteli RD vodou z místního zdroje a vynesením z ohrožených prostor na volné prostranství.

Sálavým teplem byly zničeny dvě keramické dlaždice pod ohniskem požáru a na krbové římse, poškozen sádrokartonový strop a osvětlení na ploše cca 20 m2, zplodinami hoření byla silně poškozena malba v celém objektu.

Na silnici mezi obcí Smiřice a Skalička na Královéhradecku došlo k tragické dopravní nehodě. Řidička osobního vozidla zn. Alfa Romeo, jedoucí ve směru od Smiřic, přejela z dosud nezjištěných příčin zřejmě do protisměru, kde se čelně střetla s protijedoucím vozidlem zn. Chevrolet Orlando. Řidička alfy střet na místě, bohužel, nepřežila.

Druhá řidička byla převezena se zraněním do nemocnice. Přesnou příčinu nehody vyšetřují policisté.

Profesionální hasiči ze stanice České Budějovice vyjeli v Českých Budějovicích na křižovatku ulic Nádražní a Jírovcova, kde došlo k dopravní nehodě osobního a nákladního automobilu. Při nehodě utrpěla zranění jedna osoba, do své péče si ji převzali zdravotníci ZZS.

Hasiči v rámci záchranných prací zajistili havarované auto proti požáru odpojením autobaterie a přibližně za dvacet minut předali nehodu Policii ČR k šetření a vrátili se na základnu. Likvidační práce po ukončení policejního šetření provedli profesionální hasiči ze stanice Suché Vrbné, kteří byli k nehodě vysláni krátce před polednem.

Na tísňovou linku bylo oznámeno že na silnici R7 u odbočky na Březno došlo k dopravní nehodě osobního a nákladního automobilu a že jsou na místě zaklíněné osoby. Na místo byly ihned vyslány jednotky HZS PS Louny a SDH Postoloprty, společně s policisty a záchranáři.

Po příjezdu bylo zjištěno, že je jedna osoba mrtvá a řidič kamionu je mimo vozidlo. Na místo byla povolána kriminální policie. Hasiči provedli zasypání olejových stop sorbentem, po vyšetření nehody vyprostili z trosek mrtvého řidiče a uklidili vozovku.