Úterý 3. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Operátorky ZZS přijaly výzvu o pádu stromu na muže u Soběšic. Na místě došlo ke zranění dvou osob. Jeden z mužů byl zraněn lehce, šlo o povrchová poranění, ale zranění druhého byla velice závažná. Zasahující týmy ZZS na místě úzce spolupracovaly s hasiči ze stanice Lidická a JSDH Brno-Soběšice.

Oba zranění byli v nedostupném terénu a obtížný byl i transport k sanitce. Vážně zraněný muž utrpěl poranění hrudníku a dle příznaků pravděpodobně i poranění páteře. Oba zranění byli po ošetření následně transportovaní do Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně.

V Tachově na žádost obecní policie vyjela profesionální jednotka zlikvidovat uniklou naftu do ulice Bělojarská. Na místě hasiči zjistili, že se jedná o únik nafty na parkovišti do půdy z proražené nádrže z osobního vozidla. Hasiči zasypali ropnou skvrnu sorbentem a na další zamezení úniku nafty z nádrže použili tmel.

Na MU se dostavili zástupci životního prostředí z Města Tachova. Místo události si převzali zástupci města.

Požár vozidla likvidovali hasiči na 142. kilometru dálnice D5, na trase ve směru do Rozvadova. Dodávku řídil 48letý cizinec. Asi dvacet minut po osmé hodině byl požár plně uhašen jednotkou tachovských hasičů. Příčina požáru je předmětem dalšího šetření, s největší pravděpodobností se však jedná o technickou závadu.

Alkohol u řidiče policisté vyloučili provedenou dechovou zkouškou. Škoda byla předběžně vyčíslena na jeden milion korun. Provoz na dálnici byl po dobu odstraňování následků požáru omezen do jednoho jízdního pruhu.