Pondělí 8. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Hasiči z jednotek HZS a SDH Nymburk vyjeli společně s dobrovolnými kolegy z Lysé nad Labem k požáru přístřešku o rozměrech 10×3 metrů do Kostomlátek-Doubravy. V době příjezdu jednotek byl plameny zasažen celý. Majitelka byla zraněna na ruce, na místo proto přijeli také zdravotníci.

Hasiči zasahovali dvěma C proudy, ve 13.35 hodin se podařilo dostat požár pod kontrolu, ve 14.50 hodin byl požár zlikvidován. Způsobená škoda byla vyčíslena na 10.000 korun, uchráněné hodnoty 50.000 Kč. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost při spalování přírodních produktů

Hasiči vyjeli k nehodě osobního automobilu na komunikaci I/15 v obci Stvolínky na Českolipsku. Vůz Renault Clio skončil po nehodě otočený na střeše v příkopě. V době příjezdu jednotky byli cestující venku z vozu v péči ZZS, muž a žena utrpěli při nehodě zranění.

Hasiči usměrňovali dopravu, a to i v průběhu šetření nehody PČR. Aby bylo možné provést protipožární opatření na autě a naložit ho na odtahovou službu, museli hasiči motorovou pilou prořezat okolní dřeviny.