Pondělí 8. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči ze Šluknova vyjeli společně se záchranáři a policisty k nahlášené dopravní nehodě na silnici vedoucí z města do Rumburku. Jak na místě hasiči zjistili, osobní automobil skončil na střeše mimo komunikaci, zraněn nikdo nebyl.

Po vyšetření nehody dopravními policisty hasiči pomohli vozidlo otočit zpět na kola a následně naložit na vůz odtahové služby. Závěrem zasypali uniklé provozní kapaliny a uklidili komunikaci. Dopravu v místě kyvadlově řídila policejní hlídka.

Profesionální hasiči ze stanice Tábor a dobrovolní hasiči obcí Sudoměřice u Tábora a Chotoviny byli vysláni do Sudoměřic u Tábora k ohlášenému požáru domu. Již během jízdy k zásahu byla táborská profesionální jednotka odvolána zpět na základnu, a to z toho důvodu, že se jednalo o požár plastového kanystru s benzínem na chodbě domu, který uhasila místní dobrovolná jednotka práškovým přenosným hasicím přístrojem.

Dobrovolná jednotka z Chotovin provedla po likvidaci požáru odvětrání chodby a blízkých sklepů. Nikdo nebyl zraněn. Vzniklá škoda činí Kč 4 000,–, hodnota uchráněného majetku je Kč 5 000 000,–. Příčina vzniku požáru je předmětem šetření vyšetřovatele HZS a Policie ČR.

K dopravní nehodě osobního automobilu mezi obcemi Starý Smolivec a Roželov vyjela jednotka HZS Plzeňského kraje ze stanice Nepomuk, jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Příbram a dobrovolná jednotka z Rožmitálu pod Třemšínem.

Zraněného řidiče odvezla ZZS k ošetření do nemocnice. Hasiči zajistili místo nehody, zlikvidovali uniklé provozní kapaliny do příkopu a po zadokumentování nehody policií asistovali odtahové službě s naložením vozu.