Neděle 7. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči z Hořic vyjeli k dopravní nehodě, která se stala v ulici Podháj v Miletíně. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hořic s jednou cisternou. Při jejich příjezdu byla jedna zraněná osoba mimo havarovaný vůz. Ten skončil v zahradě u rodinného domu.

Zraněnou osobu si převzala do péče záchranná služba, která ji převezla do nemocnice. Hasiči provedli protipožární opatření a odpojila u vozidla autobaterii. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Následky dopravní nehody dvou osobních automobilů, které se střetly v Tyršově ulici v Chýnově, odklízela profesionální jednotka ze stanice Tábor. Jednalo se o vozy značek Fiat Uno, který narazil do zaparkovaného vozu Škoda Octavia. Zasahující hasiči provedli u vozů protipožární opatření a kontrolu úniku provozních kapalin s negativním výsledkem.

Po příjezdu odtahové služby jednotka pomohla s naložením Fiatu a zásah ukončila závěrečným úklidem vozovky od plastů a střepů. Nehodu na místě šetřila Policie ČR.

Hasiči ze stanice Králíky zasahovali na silnici č. 312 v Mladkově, kde došlo k nehodě motorkáře, který narazil do mostku. Motorkář byl při příjezdu hasičů v příkopu. Hasiči mu nasadili krční límec a páteřovou dlahu. Následně byl zraněný vytažen z příkopu.

Po příjezdu posádky zdravotnické záchranné služby byl transportován do sanitního vozu a po ošetření přeložen do vrtulníku Letecké záchranné služby. Nakonec hasiči vytáhli z příkopu také motocykl JAWA 125 z příkopu a vrátili se zpět na stanici.

Dvě družstva ze stanice Lidická odpoledne vyprošťovaly řidiče dodávky a jeho spolujezdce. Situace na místě nehody byla natolik složitá, že si velitel zásahu krátce po příjezdu vyžádal technický automobil s těžkou vyprošťovací sadou. Hasiči vnikali do dodávky hned ze tří stran. Dveřmi od řidiče, od spolujezdce a zadními dveřmi.

Zraněného řidiče a spolujezdce předali zdravotnické záchranné službě. K vytažení dodávky zpět na silnici byl vyslán vyprošťovací automobil.