Sobota 6. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Lidský život si vyžádala nehoda, ke které došlo v nočních hodinách na železniční trati v Újezdci u Uherského Brodu. Na místo události byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Uherský Brod.

V době příjezdu hasičů na místo události už sražená osoba nejevila žádné známky života. Pro jednadvacet cestujících byl přistaven náhradní autobusový spoj. Po 23:00 hodin bylo místo zásahu předáno povolané jednotce podnikových hasičů SŽDC Přerov a policistům.

Hasičské jednotky – profesionální z Králíků a dále dobrovolné z Červené Vody a Králíků směřovaly do Dolní Moravy, kde v neděli 7. září v 18.53 hodin hořel autobus. V autobuse zaplněném cestujícími začaly šlehat plameny z motorového prostoru.

Cestující stačili včas autobus opustit a před příjezdem hasičů byl k uhašení plamenů použit hasicí přístroj. Požár zlikvidovali hasiči. Škoda byla předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun a uchránit se podařilo majetek ve výši 100 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru byla pravděpodobně technická závada na motorové brzdě.