Sobota 6. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Na silnici 3. třídy ve směru od obce Předonín na Roudnici nad Labem řidič motocyklu jedoucí po rovném úseku vozovky narazil do boku nákladního vozidla, které v tu dobu stálo šikmo přes vozovku a couvalo na místo ležící mimo komunikaci. Při střetu utrpěl řidič motocyklu i se svou spolujezdkyní zranění neslučitelná se životem.

Řidič nákladního vozidla zraněn nebyl a dechová zkouška na alkohol proběhla s negativním výsledkem. Příčiny a okolnosti tragické nehody jsou předmětem dalšího šetření. Na místě zasahovali místní profesionální a dobrovolní hasiči, osvětlovali místo nehody pro policejní vyšetřování a následně uklidili komunikaci.

Profesionální hasiči ze stanice Tábor vyjeli ve svém městě k Jordánu, na jehož hladině v místech u sladovny se objevila pravděpodobně mastná skvrna. Hasiči provedeným průzkumem na místě zjistili, že při břehu je voda znečištěná z důvodu rozkladu nábřežních rostlin, takže skvrny jsou s největší pravděpodobností biologického původu.

Přesto jednotka odebrala vzorky vody. Na místo se dostavil také pracovník odboru životního prostředí táborského městského úřadu, který potvrdil, že se jedná o biologický odpad. Analýzu odebraných vzorků provede odbor ŽP.

Dopravní nehoda dvou osobních vozidel s únikem provozních kapalin u tiskárny Grafico na silnici II/462 v Opavě, byla ohlášena na operační středisko hasičů. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Opavy s jedním zásahovým vozidlem.

Zasahující hasiči na místě provedli zajištění místa události, protipožární opatření, řídili dopravu, pomocí sorbentu zlikvidovali únik provozních kapalin a odklidili z vozovky střepy a části z havarovaných vozidel. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění osob. Provoz na komunikaci byl omezen.