Sobota 6. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Neobvyklý výjezd mají za sebou i chebští hasiči, kteří zasahovali v části města Podhrad. Podle žádosti o pomoc chovatelům ulétl papoušek a zůstal sedět na nedalekém stromě. Hasiči na místo vyrazili s automobilovým žebříkem, mezitím chovatel vylezl na strom za papouškem, kterého chytil a držel, zároveň se držel stromu a nebyl schopný slézt zpět na zem.

Hasiči tak oba s použitím žebříku bezpečně dostali ze stromu dolů.

Profesionální jednotky ze stanic Prachatice a Vodňany společně s jednotkou SDH obce Netolice vyjely na silnici č. 145, kde u Netolic havaroval nákladní automobil značky Tatra. Tatra převážející beton skončila převrácená mimo vozovku.

Hasiči provedli kontrolu úniku provozních kapalin – potvrdil se malý únik motorového oleje. Hasiči po jeho zajištění vyčkali do příjezdu jeřábu, který Tatru bude vyprošťovat. Zásah hasiči ukončili v 15:30 hodin.

Následky dopravní nehody likvidovali profesionální hasiči ve Valašském Meziříčí. Šest minut po přijetí oznámení o dopravní nehodě dodávkového vozidla a motocyklu u autobusového nádraží byla na místě jednotka profesionálních hasičů.

Při střetu vozidla zn. Mercedes a motocyklu zn.Suzuki došlo ke zranění motorkáře. Ten byl v době příjezdu hasičů v péči posádka zdravotnické záchranné služby. Hasiči zajistili havarovaný motocykl proti vzniku požáru a po zadokumentování nehody policisty provedli očištění povrchu vozovky.

Jednotka HZS ze stanice Šluknov a dobrovolné jednotky z Velkého Šenova a Mikulášovic vyjely k požáru traktoru u Mikulášovic. Požár zachvátil traktor, který sekal trávu na louce u železniční tratě. Plameny se šířily z prostoru pod kabinou.

Řidič se snažil požár uhasit hasícím přístrojem, ale plameny zachvátily celý traktor. Hasiči požár lokalizovali v 13:48. Příčinou požáru byla technická závada na elektroinstalaci traktoru. Zástupce majitele odhadl výši škody na 2 miliony Kč.