Středa 3. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Na základě přijatého tísňového volání byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Vsetín na místo dopravní nehody motorkáře, ke které došlo u Horní Jasenky. Motocykl, který vyjel z komunikace a těsně minul kmen stromu, zůstal ležet v příkopu pod úrovní cesty.

Hasiči okamžitě po svém příjezdu zahájili poskytování první pomoci zraněnému motorkáři, který byl následně předán do další péče posádce zdravotnické záchranné služby. Jednotka zajistila místo nehody a havarovaný motocykl. Po zadokumentování místa události policisty byl zásah ukončen.

Zásah hasičů si vyžádaly dva pohozené plastové velkokapacitní kontejnery. Jeden se nacházel v řece Moravici a druhý byl o několik desítek metrů dál pohozený v lese. O vytažení kontejnerů požádala hasiče policie.

Jednotka dobrovolných hasičů z Hradce nad Moravicí vyjela k čističce do Žimrovic. Zasahující hasiči se pro ně vydali a vlastními silami je pomocí lana dostali na původní místo. Zda kontejnery někdo úmyslně přesunul, vyšetřuje policie.