Středa 3. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Náchoda a dobrovolných hasičů z Červeného Kostelce vyjely k dopravní nehodě, která se stala u Červené Hory. Řidič osobního vozidla Škoda Felícia z dosud nejasných příčin vyjel ze silnice a narazil do dopravní značky.

Vozidlo zůstalo částečně na silnici. Při nehodě byl lehce zraněn řidič auta, kterého si převzala do péče záchranná služba. Hasiči zajistili vozidlo proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

S nutností vyproštění zraněných osob byla původně nahlášena dopravní nehoda dvou osobních automobilů továrních značek Škoda Octavia a VW Fox, které se střetly u obce Řípec na křižovatce zvané „U Sloupu“. Když k nehodě přijeli profesionální hasiči ze stanice Soběslav, byly obě osádky již mimo havarovaná auta. Vyproštění nebylo potřeba.

Při nárazu utrpěla zranění spolujezdkyně jednoho z řidičů, kterou si převzala ZZS. Hasiči provedli zajištění místa nehody, zabezpečení obou aut proti požáru a kontrolu úniku provozních kapalin. Po dobu šetření nehody Policií ČR jednotka řídila provoz na komunikace. Poté hasiči pomohli s naložením nepojízdného vozu VW na vůz odtahové služby a zásah ukončili úklidem vozovky.

Profesionální hasiči z Náchoda při návratu z výcviku zaznamenali dopravní nehodu, při které se střetl cyklista s nákladním vozidlem. K nehodě došlo v Kladské ulici v Náchodě.

Hasiči zkontrolovali zraněného cyklistu, který měl pohmožděné zápěstí, a poskytli mu předlékařskou pomoc. Po dohodě se záchrannou službou si muž sám zajistil odborné vyšetření. Hasiči předali místo události přivolaným policistům a vrátili se na základnu.

Policie ČR si vyžádala výjezd profesionální jednotky ze stanice Týn nad Vltavou do Jarošovic, kde na hladině místního rybníka plavaly mrtvé ryby. Operační důstojníci o události informovali také pracovníky odboru životního prostředí příslušného úřadu, kteří se na místo také dostavili.

Byly odebrány vzorky vody pro další rozbory. Jednotka HZS zásah ukončila před 11. hodinou. Událost bude nadále prověřována orgány ŽP a Policií ČR.