Středa 3. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Vimperská profesionální jednotka zasahovala u dopravní nehody osobního automobilu, který havaroval přímo ve Vimperku. Vůz skončil převrácený na střechu, jeho osádka vyvázla bez zranění. Hasiči provedli zabezpečení místa nehody a poté byla nehoda předána Policii ČR. V průběhu jejího šetření hasiči řídili provoz na komunikaci.

Likvidační práce jednotky HZS pak spočívaly v přetočení auta zpět na kola, odpojení akumulátoru, v naložení na vůz odtahové služby a úklidu vozovky od úlomků střepů a plastů. Krátce před 19. hodinou byla komunikace znovu zprůjezdněna.

Osádka cisterny českobudějovických profesionálních hasičů byla vyslána do bytu panelového domu v ulici M. Chlajna v Českých Budějovicích, kde byl ohlášen požár sporáku. Ten se podařilo majiteli uhasit ještě před příjezdem hasičů, ti provedli kontrolu řádného uhašení.

Požár nepoškodil jen sporák, ale také digestoř nad ním. Na místo události vyjel vyšetřovatel HZS, který stanovil jako příčinu vzniku požáru vznícení potravin na sporáku. Vzniklá škoda je nulová.