Neděle 7. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

V 17:30 hodin byla vyslána jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí na místo hlášené dopravní nehody osobního vozidla a motocyklu, ke které mělo dojít na komunikaci mezi obcemi Branky a Police. Podle prvotních informací došlo na místě k vážnému zranění motorkáře a spolujezdce. Na místo nehody byl povolán vrtulník letecké záchranné služby.

Řidič motocyklu skončil v sanitě zdravotnické záchranné služby, spolujezdec byl transportován do vrtulníku. Jednotka hasičů dále asistuje na místě události.

Suchvrbenská jednotka likvidovala na silnici I. třídy č. 20 u obce Pištín dopravní nehodu, při které havarovaly dva osobní automobily značek Honda a Hyundai. U této nehody, kterou na Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje nahlásila Policie ČR, nebyl nikdo zraněn. Z havarovaných aut vytékaly provozní kapaliny. Hasiči vozy zajistili proti dalšímu úniku a pomohli s jejich naložením na vůz odtahové služby. Po závěrečném úklidu vozovky jednotka HZS zásah po 19. hodině ukončila.

Dnes v 16:38 hodin se u zastávky Nový Kostel na Chebsku střetl osobní vlak (Tršnice – Luby u Chebu) s osobním automobilem. Nehoda se udála na železničním přejezdu zabezpečeném pouze výstražnými kříži.

V osobním automobilu cestovalo v době nehody 5 lidí, přičemž čtyři z nich byli při nehodě zraněni. Škoda na vlaku byla odhadnuta na 30 000 Kč a na osobním automobilu 120 000 Kč. Provoz na trati je stále z důvodu šetření mimořádné události zastaven.