Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Sotva nastoupili do služby, museli vyjíždět na požár drážního domku v Postoloprtech. Na místo byla také KOPISem vyslána jednotka SDH Postoloprty a drážní hasiči z Chomutova. Hasiči po příjezdu na místo museli k lokalizaci požáru drážního domku nasadit dva vodní proudy, z počátku v dýchací technice.

Dopravní vedení muselo být taženo pod kolejemi a tato skutečnost byla oznámena na dispečink ČD, který zajistil zpomalení vlaků v místě události. Příčina a škoda požáru je v šetření. Na místě zasahovala MP Postoloprty a PČR Postoloprty.

Krátce před sedmou hodinou ranní došlo na spojovací silnici v oblasti Vojenského prostoru Brdy, mezi obcí Láz a Nepomuk, k dopravní nehodě osobního automobilu se zraněním. Mladá řidička pravděpodobně vlivem únavy vybočila mimo silnici a sjela do příkopu, kde se vozidlo převrátilo na střechu.

Na místě zasahovala a pomáhala při následném vyproštění vozidla a uvolnění komunikace jednotka JPO II. Rožmitál pod Třemšínem, HZS Příbram a nehodu vyšetřovalo oddělení dopravních nehod Příbram. Řidička byla po nehodě transportována vozidlem záchranné služby do Nemocnice Příbram.