Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Krátce před osmnáctou hodinou přijala linka tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje informaci o dopravní nehodě osobního vozidla na dálnici D1 NA 39 kilometru ve směru na Brno.

Na místo byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Benešov a jednotka SDH Senohraby, po příjezdu na místo bylo zjištěno, že osobní vozidlo narazilo do svodidel. Při nehodě byla zraněna jedna osoba, kterou ošetřila přivolaná ZZS. Hasiči provedli zajištění místa nehody a protipožární opatření.

Do Zadních Skvrňan k nahlášenému požáru lokomotivy vyjeli kromě drážních hasičů i hasiči z PS Střed a Košutky se speciálním hasicím zařízením Cobra. Po průzkumu se zjistilo, že došlo k zahoření elektroinstalace uvnitř elektromotoru. Na uhašení požáru stačily sněhové hasicí přístroje. Škody předběžně vyšetřovatel vyčíslil na 150 tisíc korun, uchráněné hodnoty odhadl na 300 tisíc. Příčina vzniku požáru se bude v následujících dnech vyšetřovat.

V 17.12 hodin byli hasiči ze stanice Svitavy přivoláni do Březové nad Svitavou, kde došlo k nehodě osobního vozidla. Na místě zasahovala i místní dobrovolná jednotka. Ve vozidle byly zaklíněny tři osoby. Hasiči ihned započali s poskytnutím první před lékařské pomoci a s vyproštěním osob.

Během přibližně 15 minut byly zraněné osoby vyproštěny a předány do péče zdravotníkům. Havarovaný automobil hasiči naložili na hasičské nákladní vozidlo s kontejnerem a převezli k expertíze na policii. Odstraňování následků nehody trvalo až do 20. hodiny.

Na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina byla ohlášena dopravní nehoda osobního vozidla, které podle ohlašovatele narazilo do svodidel na komunikaci na ulici Romana Havelky v Jihlavě. K nehodě vyjeli jihlavští profesionální hasiči.

Při nehodě se zranila jedna osoba, která skončila v péči zdravotníků. Hasiči provedli na vozidle protipožární opatření a zamezili úniku provozních kapalin. Příčinu nehody vyšetřují policisté.