Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Požár osobního vozidla, který vznikl následkem dopravní nehody, vyjely do obce Ježkovice likvidovat čtyři hasičské jednotky. Zasahovali hasiči z PS Líšeň, PS Vyškov, SDH Drnovice a SDH Ruprechtov.

Osmnáctiletý mladík tam jel s osobním autem Škoda Felicia, dostal se na pravou krajnici, strhl řízení a ve smyku se dostal do protisměru. Pak vyjel zcela ze silnice a narazil do stromu. Při nárazu utrpěl vážná zranění, s nimiž byl vrtulníkem transportován do nemocnice.

Ve 12.40 hod byla na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ohlášena dopravní nehoda osobního vozidla na komunikaci u Náměště nad Oslavou. K nehodě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Náměšť nad Oslavou. Při nehodě se zranila jedna osoba. Hasiči zajistili havarované vozidlo proti požáru a uniklé provozní kapaliny zlikvidovali speciálním sorbentem. Příčinu nehody vyšetřují policisté.

K požáru přístřešku u chaty vyjeli do Želešic na Brněnsku hasiči ze tří jednotek. Uvnitř objektu spala žena se synem, kouř necítili a vzbudili je až hasiči, kteří je následně vyvedli ven. Lékařskou pomoc nepotřebovali, syn dostal Hasíka ke zmírnění stresu.

Na likvidaci požáru byly použity dva vodní proudy, předběžná škoda byla vyčíslena na 30 tisíc korun. Zasahující jednotky: PS BVV, PS Židlochovice, SDH Želešice.