Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Následky dopravní nehody dvou osobních automobilů likvidovala mezi obcemi Radobytce a Mirotice profesionální jednotka ze stanice Písek. Jednalo se o nehodu vozů VW Caddy a Chevrolet Spark. Když písecká jednotka přijela na místo, byly všechny tři zraněné osoby již v péči zdravotníků ZZS.

Hasiči havarované vozy zajistili proti požáru a proti dalšímu úniku provozních kapalin. Zároveň pomohli s transportem jedné zraněné osoby do vrtulníku LZS. Zásah hasiči ukončili poté, co naložili havarovaná auta na vozy odtahových služeb a dokončili úklid komunikace. Nehodu na místě šetřila Policie ČR.

Na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina byl ohlášen požár obývacího pokoje v bytě na ulici Alšova v Havlíčkově Brodě. Na místo události vyjela jednotka profesionálních hasičů z Havlíčkova Brodu společně s jednotkou sboru dobrovolných hasičů z Havlíčkova Brodu – Perknova.

Ještě před příjezdem jednotek na místo události se majiteli podařilo požár téměř uhasit. Jednotky provedly dohašení a zakouřené prostory odvětraly. Při požáru ani samotném zásahu nebyl nikdo zraněn. Majitel odhadl vzniklou škodu na 200 tisíc korun.

K požáru skladu nedaleko vlakového nádraží v Krásné Lípě vyjeli ve čtvrtek v osm hodin večer profesionální hasiči z Varnsdorfu společně s dobrovolnou jednotkou z Krásné Lípy.

Po vniknutí do objektu hasiči provedeným průzkumem zjistili, že ohnisko je pod částečně rozebranou podlahou, několik dalších prken odstranili a požár zlikvidovali. V objektu se nikdo nenacházel; společně s hasičskými jednotkami zasahovali policisté.