Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

V Kožlanech z telefonní budky byl nahlášen požár. Místem události měl být pětipodlažní bytový dům. Na místo okamžitě vyjely kromě místních dobrovolných hasičů jednotky HZS Plasy a SDH Kralovice. Společně s policií hasiči opakovaně prohledávali budovu, přičemž požár ani příznaky hoření nenalezli.

Rovněž obyvatelé domu nic podezřelého nezaznamenali. Pokud by se prokázalo zlomyslné volání, hrozí pachateli pokuta až do výše 200 tisíc korun, v případě, že by se jednalo o trestný čin, hrozí i odnětí svobody až na 5 let nepodmíněně.

Krátce po 19. hodině došlo na silnici mezi obcí Hájek a Koloděje ke střetu osobního vozidla a autobusu. Na místo byla vyslána jednotka HZS hl. města Prahy stanice HS4 – Chodov a HS5 – Průběžná. V rámci mezikrajské výpomoci byla vyslána také jednotka ze Středočeského kraje ze stanice Říčany.

Při nehodě došlo ke zranění 3 osob z čehož jedna musela být vyproštěna pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení.

Ve čtvrtek v šest hodin odpoledne byl na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru ohlášen pád muže ze skály Rozštípená u Hamrů nad Sázavou. Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Žďár nad Sázavou.

Muž spadl z výšky přibližně 15 metrů. Při pádu utrpěl závažná poranění. Hasiči pomohli zdravotníkům s jeho ošetřením a na nosítkách jej přenesli k vrtulníku. Zraněný muž byl letecky transportován do brněnské úrazové nemocnice.