Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Jako dopravní nehoda dvou osobních vozidel se zaklíněním osob byla oznámena na tísňovou linku krajských hasičů událost, ke které došlo na ulici Jiráskova v Kroměříži. Do dvou minut od výjezdu ze stanice byla na místě jednotka profesionálních hasičů stanice Kroměříž. Při střetu došlo k převrácení vozidla Škoda Fabia na střechu.

Druhé vozidlo, Škoda Octavia, zůstalo stát u krajnice křižovatky. Na místě byly zraněny dvě osoby, které ošetřila posádka zdravotnické záchranné služby. Hasiči zajistili místo nehody a obě vozidla. Po zadokumentování události policisty byly dokončeny likvidační práce a jednotka ukončila zásah.

Asi dvacetitisícovou škodu způsobil požár osobního vozidla zn.Ford Focus, který vznikl u přepážky motorového prostoru a interiéru vozidla. Ke vzniku požáru došlo podle svědků po zaparkování vozidla jeho majitelem. Ti také řidiče na vycházející kouř a vzniklý požár upozornili.

Na tísňovou linku krajských hasičů byl požár oznámen v 12:41 hodin. K likvidaci události byly vyslány jednotky profesionálních hasičů centrální stanice Zlín a hasičů města Zlína z Prštného. Ještě před jejich příjezdem se podařilo občanům rozšiřující se požár za použití vody zlikvidovat. Hasiči provedli pouze kontrolu vozidla a předali místo vyšetřovateli požárů a majiteli.

Jednotka dobrovolných hasičů z Rumburku vyjela k blíže nespecifikovanému požáru v chatové oblasti u Racka. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o neohlášené pálení klestí a zřejmě i nějakého odpadu.

Pálení probíhalo na cizím pozemku bez souhlasu jeho majitele, v neohraničeným ohništi v blízkosti suchého travního porostu za velkého větru. Jednotka provedla uhašení za pomoci pár kýblů vody a přivolala na místo hlídku PČR a MP.