Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Bez zranění osob se obešla dnešní ranní nehoda osobního vozidla zn. Citroen, ke které došlo na komunikaci mezi obcemi Bělov a Kvasíce. Osobní vozidlo skončilo převrácené na levém boku v jednom z jízdních pruhů komunikace.

Na místě zasahovali hasiči profesionální jednotky stanice Otrokovice. Samotný zásah zabral hasičům asi patnáct minut. Po zajištění vozidla proti vzniku požáru provedli likvidaci uniklým provozních kapalin a předali místo události policistům.

Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že hoří v přízemí a kouř se valí ze sklepa domu v Švermově ulici v Roudnici nad Labem. K požáru vyjely jednotky HZS ÚK ze stanic Roudnice nad Labem, Štětí a dobrovolné jednotky z Roudnice nad Labem a Budyně. Hořely sklepní kóje.

Z domu bylo na dobu zásahu evakuováno 20 lidí. Hasiči požár lokalizovali v 3:26 a zlikvidovali v 6:16. Prostory odvětrali. Příčina požáru se vyšetřuje. Škoda byla předběžně odhadnuta do 100 tisíc Kč.

Dvě nehody po devatenácté hodině, které byly nahlášeny jen v přibližně desetiminutovém odstupu, si v Opavě na Olomoucké ulici vyžádaly zranění. U první nehody došlo ke střetu cyklisty s chodcem. Ke druhé nehodě, střetu dvou osobních vozidel, došlo o 100 metrů dále od prvního incidentu. Na místo ihned vyjeli profesionální hasiči z Opavy.

Zasahující hasiči na místě provedli zajištění místa události, protipožární opatření, pomocí sorbentu zlikvidovali únik provozních kapalin, odtlačili vozidla mimo komunikaci a odklidili z vozovky střepy a částí havarovaných vozidel.