Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

V Tachově na křižovatce ulic Plzeňská a Oldřichovská srazil řidič osobní auto, pokračoval dál v jízdě a zhruba po 150 metrech narazil do stromů. Poranil tak sebe i svoji spolucestující. Řidička sraženého auta vyvázla pouze s lehkým poraněním, na místě ošetření odmítla. Místní profesionální jednotka zajistila místo nehody a zasypala uniklé provozní kapaliny sorbentem. Během likvidace následků nehody si hasiči všimli, že nedaleko na parkovišti zastavilo osobní auto, zpod kterého vychází kouř. Zjistili, že došlo k zahoření od výfuku, a pomocí vysokotlakého proudu vozidlo ochladili. Požárem nevznikla žádná škoda.

Na linku tísňového volání byla oznámena mastná skvrna na řece Labi vytékající z překladiště v Děčíně Loubí. Na místo vyjela jednotka HZS ÚK ze stanice Děčín. Na hladině Labe byl olejový film o šířce zhruba 10 metrů, pravděpodobně vytékající z některé lodi.

Po konzultaci s Povodím Labe bylo rozhodnuto postavit několik norných stěn v místě Suchá Kamenice, kam již vyjela dobrovolná jednotka z Hřenska. Po ustavení norných stěn hasiči zasypali hladinu sorbentem, vybrali znečištěný a znovu zasypali. Stěny budou ponechány na místě do zítra.