Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

K požáru sazí v komíně rodinného domu došlo dopoledne v obci Božanov. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Broumova, další jednotka dobrovolných hasičů z Broumova zůstala jako záloha na své základně. Po příjezdu hasičů na místo a provedeném průzkumu bylo zjištěno, že se jedná o dvouprůduchový komín připravený k vyvložkování, který je na půdě a nad střechou zateplený polystyrenem.

Komín byl zanesený od místa v půdním prostoru až po vršek. Hasiči strhli hořící saze pískem až k půdní brance, kterou vyčistili. Půdní prostor byl zakouřený a došlo k částečnému poškození polystyrenu. Velitel zásahu zakázal majitelce domu používat komínové těleso do doby revize odbornou osobou. Při zásahu nebyl nikdo zraněn a nedošlo ke škodě na majetku.

Profesionální hasiči z Trutnova byli včera v devět hodin ráno přivoláni k úniku plynu před domem v Chodské ulici v Trutnově. Hasiči po příjezdu na místo zkontrolovali všechny tři vchody obytného domu a přilehlé okolí. Následně byl velitel zásahu informován spoluobčany, že plyn je cítit na celém sídlišti.

Hasiči provedli měření speciálními přístroji, které nezaznamenaly zvýšené hodnoty, ale plyn byl cítit. Na místo se dostavil pracovník pohotovostní služby RWE, který potvrdil únik plynu z poškozené přípojky zemního plynu v objektu specializovaných stavebnin. K tomu došlo při demolici neužívaného objektu bývalého skladu materiálu. Hasiči předali místo pracovníkovi RWE a vrátili se zpět na základnu.