Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální jednotka ze stanice České Budějovice zasahovala u další dopravní nehody, která se stala na stejném místě silnici č. 105 u Bavorovic jako nehoda z nedělního poledne.

Zraněného řidiče nebylo nutné vyprošťovat, převzali si ho zdravotníci ZZS. Hasiči provedli u vozu protipožární opatření a opatření proti úniku provozních kapalin. Poté, co jednotka HZS otočila auto zpět na kola, zásah ukončila. Nehodu šetřila Policie ČR.

Operační středisko Policie ČR oznámilo na Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje nehodu, která se stala ve Špidrově ulici ve Vimperku. Průzkum provedený vimperskou profesionální jednotkou na místě ukázal, že se jedná o střet dvou osobních automobilů továrních značek Honda CR-V a VW transporter.

Při střetu vozů utrpěly zranění tři osoby. Jednotka je nemusela speciálně vyprošťovat, předala je do péče zdravotníků ZZS. Dále hasiči u havarovaných aut provedli protipožární opatření, řídili provoz na komunikaci a po ukončení šetření Policií ČR uklidili vozovku od střepů a plastů. Havarovaná auta jednotka HZS odtlačila mimo vozovku.