Sobota 5. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Ve Chmelišti na Kutnohorsku směrem na Uhlířské Janovice se střetl služební vlak s osobním automobilem. Nehoda se udála na železničním přejezdu zabezpečeném „pouze“ výstražnými kříži, které byly doplněny dopravní značkou STOP.

Při střetnutí byl vážně zraněn řidič osobního automobilu. Následkem střetnutí drezína vykolejila oběma podvozky.

Celková škoda byla odhadnuta na 40 000 Kč (20 tisíc automobil, 20 tisíc drezína). Provoz na trati byl obnoven v 11.16 hodin.

Drážní inspekce

Profesionální hasiči ze stanice České Budějovice – Suché Vrbné zasahovali u obce Pištín na silnici I/20 u dopravní nehody, při které se na kluzké vozovce střetly dva osobní automobily a kamión. Nehoda se obešla bez zranění, zasahující hasiči provedli zajištění všech vozů proti požáru a kontrolu úniku provozních kapalin.

Krátce před půl devátou pak jednotka nehodu předala Policii ČR k šetření a zásah ukončila. Jednotka na výzvu operačního střediska přejela k další nehodě, která se stala v místě zvaném Nová Hospoda. Zde se srazily dva osobní automobily.

Ani při této nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči opět provedli u havarovaných aut proti požární opatření a zásah ukončili předáním Policii ČR.

Jednotka HZS Nýřany zasahovala u dvou dopravních nehod – první se stala za Vejprnicemi ve směru na Novou Hospodu. Zde se střetla dvě osobní auta. ZZS odvezla do nemocnice 1 zraněnou osobu.

Při cestě na základnu přijeli k druhé nehodě – v Tlučné u čerpací stanice se střetla dvě osobní auta, nehoda se obešla bez zranění, z vozidel neunikly žádné provozní kapaliny. Hasiči asistovali při vyprošťování a nakládání aut na odtahovou službu.

Jednotka HZS ÚK ze stanice Chomutov vyjela k dopravní nehodě kamionu u Vysočan. Kamion se převrátil na bok, unikala z něj nafta. Hasiči kamion stabilizovali stabilizačními tyčemi, jímali unikající naftu do připravené nádoby.

Uniklou naftu na vozovku zasypali sorbentem. Byla odřezána část svodidel, na které byl kamion napíchnutý. Hasiči prováděli při řezání protipožární opatření. Byl přeložen náklad. Na místo přijel vyprošťovací kamion a havarovaný odtáhl.

Jednotka dobrovolných hasičů z Rumburku vyjela dvakrát v rozmezí dvou hodin do Lesní ulice. V prvním případě došlo k ulomení špičky stromu o délce zhrubna 7 metrů a průměru 40 cm, která spadla přes cestu a uzavřela ji.

Jednotka za pomoci motorové pily strom rozřezala a odstranila. V druhém případě se jednalo o pád soušky z které se ulomilo pár větví a kousek o velikosti cca 1,5 metru a průměru cca 20 cm.

www.hasicirumburk.cz