Pátek 4. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Hasiči vyjížděli i k další nehodě dvou osobních aut, která byla oznámena na tísňovou linku Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje v 10:17 hodin. Nehoda se stala v obci Javorník na ulici Polská a zasahovali při ní profesionální hasiči z Jeseníku. Po příjezdu k místu události hasiči zjistili pouze únik chladící kapaliny. Po úklidu vozovky se hasiči vrátili zpět na základnu.

por. Klára Beranová DiS.tisková mluvčíHZS Olomouckého kraje

V katastru obce Mokré na Rychnovsku ve čtvrtek 28. 11. dopoledne havaroval řidič s osobním vozem UAZ. Třiačtyřicetiletý muž vypověděl, že mu před vozidlo vběhla tři divoká prasata. Lekl se a šlápl na brzdu.

Na zamrzlé vozovce dostal smyk, který nezvládl, vyjel vpravo mimo silnici a auto se převrátilo na levý bok. Havárie se obešla bez zranění a dechová zkouška na alkohol měla negativní výsledek. Škoda je odhadnuta na 10.000 korun.

Libuše HoláPolicie ČR

V 09:53 hodin vyslal operační důstojník jednotky profesionálních hasičů z Otrokovic a Zlína na místo dopravní nehody osobního vozidla Škoda Fabia, ke které došlo na rychlostní komunikaci R 55 z Otrokovic na Hulín. Podle prvotních informací se na místě nacházely zaklíněné osoby.

Po příjezdu jednotek na místo bylo zjištěno, že v havarovaném vozidle cestovaly dvě osoby. Obě po převrácení vozidla utrpěly zranění. Řidič byl zraněn lehce a byl ponechán na místě, jeho spolujezdkyně byla převezena zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice. Vyprošťovací práce hasičů se obešly bez použití hydraulických zařízení.

V 11:15 hodin předal velitel zásahu místo události policistům a jednotka se vrátila na stanici do Otrokovic.

Mezi obcemi Brankovice a Nemochovice na Vyškovsku dnes ráno havaroval osobní vůz. Hasiči po příjezdu na místo našli poškozené vozidlo mimo silnici. V autě však nikdo nebyl. Zraněná žena údajně odešla z místa nehody před příjezdem jednotky.

Hasiči zajistili místo zásahu proti vzniku požáru. Silnice zůstala po celou dobu zásahu průjezdná. V 9.38 hodin předal velitel zásahu místo Policii ČR a jednotka odjela zpět na základnu.