Pátek 4. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Jednotka profesionálních hasičů z Hradce Králové – stanice Pražská byla před šestou hodinou ráno přivolána k dopravní nehodě, která se stala na hlavní silnici mezi Hradcem Králové a Jaroměří. U odbočky na Neděliště, ve směru na Hradec Králové, se srazila dvě osobní vozidla.

Při nehodě nebyl nikdo zraněn a nedošlo ani k úniku provozních kapalin z havarovaných vozidel. Jedno vozidlo skončilo v příkopu a u druhého si majitel zajistil odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Jednotka hasičů zasahovala ve čtvrtek 21. listopadu v 4.10 hodin v Pardubicích, v ulici S. K. Neumanna. Při příjezdu hasičů na místo bylo zjištěno, že se jedná o dva požáry, které jsou od sebe vzdáleny jen několik metrů. V prvním případě se jednalo o požár pěti popelnic s plastovým plotem.

Požárem byla poničena omítka domu i dvě borovice. Škoda v tomto případě byla předběžně vyčíslena na 150 tisíc korun. V druhém případě hasiči likvidovali požár vraku automobilu Škoda Favorit za Kauflandem. I tady vznikla škoda, která byla předběžně stanovena na 5 tisíc korun. Podle slov vyšetřovatele byl požár založen úmyslně

Tři osoby byly zraněny při srážce dvou osobních vozidel u přechodu pro chodce v Nádražní ulici v Trutnově. Na místo události vyjeli v 18:09 hodin profesionální hasiči z Trutnova.

Při jejich příjezdu byli dva lidé z jednoho vozidla v péči záchranářů, kteří je převezli do nemocnice, kam byla nakonec převezena i třetí osoba se zdravotními potížemi. Hasiči zajistili obě vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.