Pátek 5. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Zlínští profesionální hasiči zasahovali v Kašavě na Zlínsku, kde havaroval řidič s dodávkou. Zraněný muž skončil v péči posádky zdravotnické záchranné služby. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že vozidlo je neobvykle zapíchnuté do zábradlí mostku tak, že zadní kolo trčela směrem k nebi.

Hasiči vůz stabilizovali pomocí nastavovacího žebříku a výdřevy. Taktéž u něj provedli protipožární opatření a odpojili autobaterii. Velitel zásahu si na pomoc povolal vyprošťovací automobil, se kterým hasiči vůz odstranili ze zábradlí a postavili zpět na komunikaci. Po úklidu silnice se vrátili zpět na stanici.

Jednotka ze stanice Líšeň vyjela k hlášenému úniku plynu v bytovém domě na ulici Bubeníčkova v brněnských Židenicích. Zasahující na místě zjistili, že plyn uniká z poškozené přípojky. V blízkém okolí naměřili vysoké koncentrace uniklého plynu.

Hasiči společně s policisty nařídili evakuaci celkem 22 osob. Z důvodu vyloučení možných iniciačních zdrojů byla na nutnou dobu omezena dodávka elektrické energie. Ve spolupráci s pracovníkem plynáren se ve 12:35 podařilo unikající plyn zastavit. Po odvětrání zasažených prostor se obyvatelé vrátili zpět do svých bytů. Po dobu zásahu byl v ulici Bubeníčkova omezen provoz.