Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Hasiči ze Dvora Králové nad Labem a Hajnice vyjeli k dopravní nehodě dvou osobních automobilů do místní části Výšinka. Při nehodě se zranily dvě osoby, z nichž jedna zůstala v havarovaném automobilu. Po příjezdu ZZS byly zraněné osoby předány do jejich péče.

Jednotky zajistily místo události, pomohly s naložením zraněné osoby do vozidla ZZS a řídily dopravu. Po vyšetření nehody PČR jednotky zametly komunikaci.

Pět hasičských jednotek vyjelo k dopravní nehodě dvou cisteren v Bílině – Teplickém předměstí. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Cisterny měly přepravovat etylén, jedna z nich byla prázdná a v druhé mělo být 300 kg látky.

Na místo byl povolán odborník z Transportního informačního nehodového sytému, aby posoudil technický stav havarovaných cisteren, zda nehrozí nebezpečí úniku. Hasiči na místo povolali automobilový jeřáb, auta byla od sebe odtržena a cisterny dopraveny do areálu Unipetrolu.

Profesionální jednotka ze stanice Křemže vyjela k další dopravní nehodě, a to k obci Brloh. Jednalo se o havarovanou dodávku, kterou hasiči potřebovali vytáhnout z příkopu a převrátit zpět na kola. Proto si velitel zásahu jako posilovou jednotku vyžádal automobilový jeřáb z českokrumlovské stanice.

Transportér byl vyproštěn v 13:29 hodin. Při nehodě a ani v průběhu zásahu hasičů nevytekly z nádrží auta provozní kapaliny. Nehoda se obešla bez zranění.