Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Profesionální jednotka ze stanice Křemže vyjela k další dopravní nehodě, a to k obci Brloh. Jednalo se o havarovanou dodávku, kterou hasiči potřebovali vytáhnout z příkopu a převrátit zpět na kola. Proto si velitel zásahu jako posilovou jednotku vyžádal automobilový jeřáb z českokrumlovské stanice.

Transportér byl vyproštěn v 13:29 hodin. Při nehodě a ani v průběhu zásahu hasičů nevytekly z nádrží auta provozní kapaliny. Nehoda se obešla bez zranění.

Mezi obcemi Lety a Rovina v okrese Praha-západ havarovala tři osobní vozidla, lehce zraněny byly čtyři osoby – dvě ženy a dvě děti. Ošetřila je posádka RLP Trans Hospital Plus a ve spolupráci s vozem RZP Středočeského kraje byli pacienti převezeni do nemocnice k dalšímu ošetření.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Řevnic a dopravní policisté, kteří šetří celou událost. Přibližně hodinu po nehodě se udělalo nevolno jedné ze svědkyň havárie a tak hasiči přivolali ještě další posádku zdravotníků k ošetření a převozu této pacientky.

Blatenská profesionální jednotka likvidovala u obce Bělčice následky dopravní nehody osobního automobilu, jehož řidič nezvládnul řízení na zledovatělé vozovce, sjel ze silnice do příkopu, kde skončil převrácený na střeše. Hasiči u auta provedli protipožární opatření a zjistili, že do blízké strouhy vytékají z nádrží auta provozní kapaliny.

Únik okamžitě zastavili, do strouhy preventivně instalovali nornou stěnu. Přes operační středisko byl o události informován vodoprávní úřad a ČIŽP. Nehodu na místě šetřila Policie ČR. Zásah hasičů by ukončen po 10. hodině.

Následky střetu dvou osobních automobilů řešili v obci Kunžak profesionální hasiči ze stanic Dačice a Jindřichův Hradec. Nehoda byla ohlášena s nutností vyproštění zraněných osob. Když však hasiči k nehodě přijeli, byli oba zranění již mimo havarovaná auta v péči zdravotníků.

Hasiči uzavřeli silnici, zabezpečili místo nehody a pak zajistili obě havarovaná auta proti požáru. Po ukončení záchranných prací si velitel zásahu vyžádal právě jindřichohradecký jeřáb na práce likvidační. Od 9:44 hodin je silnice v místě nehody průjezdná kyvadlově, krátce před půl jedenáctou pak bylo jedno z havarovaných aut jeřábem vyproštěno zpět na vozovku. Zásah hasičů byl ukončen úklidem vozovky. Po 11. hodině byly obě jednotky HZS na svých základnách.