Úterý 15. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Bez zranění se obešla dopravní nehoda, ke které došlo před desátou hodinou dopoledne u Černilova. Řidička osobního vozidla skončila na střeše mimo vozovku. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové, kteří nakonec byli odvoláni cestou k zásahu, a dobrovolní hasiči z Černilova. Ti po příjezdu na místo zjistili, že žena se již na místě nenachází a byla odvezena domů. Hasiči zkontrolovali havarovaný vůz a provedli protipožární opatření.

Dvě jednotky profesionálních hasičů z centrální stanice Hradec Králové a dobrovolných hasičů z Třebechovic pod Orebem byly po deváté hodině ráno vyslány na základě hlášení elektrické požární signalizace k požáru v domově důchodců v Týnišťské ulici v Třebechovicích pod Orebem. Ještě cestou k zásahu byly jednotky informovány, že technik provádí servis elektrické požární signalizace, o kterém předem neinformoval. Hasiči nezasahovali a vrátili se zpět na své základny.

Profesionální hasiči ze stanice Strakonice zasahovali společně se zdravotníky ZZS a Policií ČR u dopravní nehody, která se stala za obcí Radomyšl ve směru na Rojice. Havaroval zde osobní automobil tovární značky Hyundai Accent. Když hasiči k nehodě přijeli, byl Hyundai mimo vozovku pod srázem.

Zraněnou řidičku měli v péči zdravotníci ZZS, řidič zůstal ve voze zaklíněn. Zasahující hasiči jej vyprostili a během několika minut předali také zdravotníkům. Zároveň auto zajistili proti požáru a provedli kontrolu úniku provozních kapalin. Žádný únik nebyl zjištěn. Před 9. hodinou pak velitel zásahu nehodu předal Policii ČR k šetření a strakonická jednotka zásah ukončila.

Profesionální hasiči z Jaroměře po sedmé hodině ráno vyjeli opět k obci Chvalkovice, kde došlo k nehodě nákladního vozidla. To zůstalo kvůli ledovce vzpříčené přes celou šíři vozovky. Při nehodě došlo ještě k poškození sloupu nízkého napětí i svodidel. Hasiči na místo povolali Správu a údržbu silnic kvůli posypu namrzlé vozovky a pracovníky ČEZu k zajištění poškozeného sloupu. Sami pak použili sorbční materiál, kterým posypali kluzký povrch silnice. Následně pomohli vyprostit uvízlý kamion. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Jednotka profesionálních hasičů z Hradce Králové – stanice Pražská byla před sedmou hodinou ráno přivolána k dopravní nehodě na hlavní silnici z Hradce Králové směrem na Chlumec nad Cidlinou. U odbočky na Hřibsko se čelně střetla dvě osobní vozidla. Nikdo z pasažérů nebyl při srážce zraněn. Hasiči zkontrolovali a zabezpečili auta proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.