Sobota 5. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Tři jednotky profesionálních hasičů z Nového Bydžova, dobrovolných hasičů ze Skřivan a Králík zasahovaly u požáru lesa u obce Králíky na Hradecku. Hasiči po příjezdu na místo zjistili, že hoří mladé, asi třímetrové stromy dubu listnatého na ploše zhruba 60 krát 60 metrů. Porost byl částečně prořezaný.

Požár se rozšířil i na lesní hrabanku a roští na zemi. Hasiči likvidovali požár pomocí několika vodních proudů i za využití jednoduchých hasebních prostředků, lopat. Požár se podařilo uhasit deset minut po 16. hodině.

Celkem čtyři jednotky hasičů byly vyslány k Frymburku, části obce Blatná k ohlášenému požáru trávy. K požáru došlo při pálení, kdy se dvě ohniska rozšířila až na plochu přibližně 300 × 100 metrů. Požár se podařilo profesionálním hasičům ze stanic Frymburk a Český Krumlov a dobrovolným hasičům obcí Frymburk a Černá v Pošumaví do půlhodiny od příjezdu první cisterny na místo.

Úplnou likvidaci požáru velitel zásahu nahlásil v 14:25 hodin. Poté se všechny jednotky vrátily zpět na své základny. Při požáru nevznikla žádná škoda.