Čtvrtek 10. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Dne 12. 1. 2014 v 11:18 byla hasičská jednotka města Jílové-Modrá povolána krajským operačním střediskem na pomoc obyvatelům domu v ulici Pod lesem v Jílovém u Děčína, kde na jejich garáž spadl vzrostlý strom, který vyvrátil vítr.

Dále bylo nutné odstranit i další dva zbylé stromy, které byly poškozeny v kořenové části a hrozil tak jejich pád na další budovy v okolí. Při pádu stromu bylo poškozeno i elektrické vedení, které museli opravit vyslaní zaměstnanci pohotovostní služby ČEZ.

Jan Kačírek – JSDHO Jílové-Modrá

Na základě oznámení Policie ČR zasahovala profesionální jednotka ze stanice Trhové Sviny u dopravní nehody, jež se stala v obci Údolí. Řidič osobního auta havaroval na můstku nad řekou. Hasiči jej pomocí navijáku vytáhli zpět na silnici. Únik provozních kapalin nebyl zjištěn. Čtyři minuty před pátou hodinou ranní velitel zásahu nahlásil na operační středisko, že jednotka HZS ukončila úklid vozovky a vrací se na základnu.

V neděli 12. ledna 2014 vyjížděli v 3.53 hodin pardubičtí hasiči do centra města, kde došlo k požáru osobního vozidla Volkswagen Polo. Automobil byl zaparkovaný u obchodního centra na parkovišti u přístřešku pro kontejnery.

Plameny poškodily nejen osobní automobil, ale i přístřešek s plastovým kontejnerem. Požárem vznikla škoda, která byla předběžně vyčíslena na 36 tisíc korun. Uchránit se podařilo majetek ve výši zhruba 70 tisíc korun. Příčinu vzniku požáru nyní zjišťují hasičští i policejní vyšetřovatelé.