Čtvrtek 10. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Přibližně za deset minut se podařilo profesionálním hasičům ze stanice Frymburk z auta, které havarovalo ve Frymburku, vyprostit zraněnou osobu. Havarovaný vůz skončil otočený na střeše. Poté, co hasiči pomohli zdravotníkům naložit vyproštěnou osobu do sanitky, provedli zajištění havarovaného auta. Když byla nehoda vyšetřena Policií ČR, otočili zasahující hasiči auto zpět na kola a zahájili likvidační práce – naložení auta na vůz odtahové služby a úklid komunikace.

Profesionální hasiči z Prostějova a dobrovolní hasiči z Vrahovic a Žešova vyjeli v jedenáct hodin v noci k požáru přístřešku na dřevo do obce Čechůvky na Prostějovsku. Hasiči po příjezdu zjistili, že ve zděném přístřešku o rozměrech asi 5×6 metrů měl majitel kromě dřeva a pilin uskladněno i nářadí, pilu, kultivátor a drtičku. S plameny hasiči bojovali necelou hodin. Výši škody vyčíslil majitel na 10 tisíc korun, příčina se šetří.

Ve Lhotě za Červeným Kostelcem na Náchodsku zasahovali hasiči z Náchoda a Červeného Kostelce u nehody dvou osobních vozidel, při níž došlo ke zranění jedné osoby. Hasiči osobě poskytli předlékařskou péči, zabezpečili vozidla proti požáru, sorbentem zasypali unikající provozní kapaliny, podíleli se na řízení provozu a po zdokumentování nehody provedli úklid komunikace.

Na místě spolupracovali s Městskou policií Červený Kostelec, Policií ČR a ZZS Náchod.