Sobota 5. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

U Zelené Lhoty za viaduktem odbočil kamion s přívěsem na úzkou vedlejší silnici a převrátil se na bok mezi silnici a železniční násep. Na místo vyjely jednotky HZS Klatovy, SDH Hojsova Stráž, SDH Nýrsko a hasiči SŽDC Plzneň.

Původně nahlášený začínající požár se nepotvrdil. Řidič vyvázl bez zranění. Hasiči sorbentem zasypali cca metr širokou a 400 metrů dlouhou olejovou skvrnu. Nádrže na naftu se nepoškodily, pohonné hmoty z vozidla neunikly. Místo nehody si převzali drážní hasiči.

Do Stodu k požáru karmy vyjely jednotky HZS Nýřany a Staňkov společně s místními dobrovolnými hasiči a jednotkou SDH Chotěšov. Během jízdy k zásahu dostali hasiči zprávu, že se majitelce povedlo uzavřít přívod plynu do karmy, čímž došlo k uhašení plamene.

Hasiči detekčními přístroji přeměřovali koncentrace nebezpečného plynu v ovzduší, další únik plynu ani přítomnost CO nezjistili. Místo události si převzal servisní technik na karmy.

Požár trávy na ploše cca 50 × 30 metrů hasila u vojenského objektu u obce Dražice profesionální jednotka ze stanice Tábor. Svolány byly také jednotky SDH obcí Tábor a Dražice. Vzhledem k malému rozsahu požáru, který ještě před příjezdem táborských hasičů lokalizovali vojáci provádějící výcvik, byly obě dobrovolné jednotky velitel zásahu vráceny na základnu. Příslušníci táborské jednotky provedli dohašení. Vzniklá škoda je nulová.