Sobota 5. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

V Přešticích místní profesionální a dobrovolní hasiči zlikvidovali požár rozvodné skříně trafostanice, kabelů a suché trávy v okolí. Nejprve hasiči pomocí vysokotlakého proudu započali s hašením travního porostu a po odpojení trafa od sítě technikem ČEZ dohasili el. zařízení.

Škody byly předběžně vyčísleny na 100 tisíc korun, uchráněné hodnoty se odhadují na 300 tisíc. Pravděpodobně požár zavinila technická závada.

Příslušníci jednotek HZS Praha ze stanic 1 a 3 likvidovali jedním vodním C proudem v dýchací technice požár vybavení kuchyňského koutu v bytové jednotce v 5. nadzemním podlaží obytného domu na ulici Mezibranská. Požárem bylo zničeno veškeré vybavení kuchyně a část stavebních konstrukcí v prostoru koutu.

Požárem byla zasažena i nosná konstrukce střechy a střešní krytiny nad kuchyňským koutem na ploše cca 5 × 5 m. Zplodinami hoření bylo poškozeno ostatní vybavení a povrchové úpravy stěn v celé bytové jednotce.

Profesionální hasiči z Jaroměře byli přivoláni k dopravní nehodě, která se stala na hlavní silnici č. I/33 mezi Hradcem Králové a Jaroměří. U motelu Arkus se srazila dvě osobní vozidla Škoda Felícia a Subaru. Při nehodě byla jedna osoba lehce zraněna. Hasiči do příjezdu policejní hlídky řídili v místě dopravu a zároveň zajistili vozidla proti požáru.

Po vyšetření nehody Policií ČR hasiči odtáhli obě auta mimo hlavní silnici a očistili povrch vozovky. Příčiny nehody šetří Policie ČR.