Středa 3. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči z děčínské stanice a dobrovolní hasiči z Horního Žlebu vyjeli krátce po čtvrté hodině ranní k nahlášenému požáru budovy v Dělnické ulici. Podle oznámení byly v místnosti pod fitkem vidět plameny a hustý kouř stoupající nad budovu. Mělo se jednat o požár bytu.

Podle informací od hasičů hořelo v jedné místnosti, nikomu se nic nestalo. Požár byl rychle zlikvidován a nyní je v šetření. Provoz na Dělnické ulici byl částečně omezen. Na místě i PČR.

Hasiči ze stanice HZS Semily zasahovali společně s dobrovolnou jednotkou z Chuchelny u paraglaidisty, který uvízl přibližně 20 m vysoko na stromě (smrku) v Chuchelně, místní části Komárov.

Společně s hasiči ze stanice HZS Semily byli na místo povoláni i lezci z centrální stanice HZS Liberec. Hasiči nejprve použili žebříků, aby se dostali blíže – následně za využití stupaček vystoupali až k zachraňované osobě. Za pomoci lezeckých technik hasiči – lezci sundali paraglidistu v pořádku na zem. Událost se obešla bez zranění.

Hasiči ze stanice Chomutov a Správy Železnic Chomutov zasahují u dopravní nehody osobního automobilu a nákladního vlaku na železničním přejezdu č. P72 u obce Zelená na Chomutovsku. Při srážce bylo vozidlo odhozeno mimo železniční přejezd.

V době příjezdu hasičů byla jedna zraněná osoba mimo vozidlo, hasiči ji poskytli předlékařskou pomoc a předali ji Zdravotnické záchranné službě. Na havarovaném vozidle provedli protipožární opatření. Na železniční trati jezdí na jedné koleji vlaky s omezením, na druhé koleji je provoz uzavřen z důvodu odstraňování vraku vozidla z železničního náspu a vyšetřování dopravní nehody.